Ett roligt quiz
kanske vore något?

DN

När man får ett mejl om att Dagens Nyheter behöver frågeskrivare till sitt quiz, DN Snille, och de vill att man ringer för att diskutera saken – då ringer man! Faktiskt ett av världens roligaste uppdrag.

Ordförrådet i Umeå

Ring så spelar vi

Radioprogrammet Ring så spelar vi är ett klassiskt sätt att inleda lördagen och helgen på. Roliga frågor, mysiga rapporter från olika delar av Sverige och mycket musik.

Och Ordförrådet har äran att få leverera listiga ledtrådar och finurliga frågor.

Ordförrådet i Umeå

Mobile Intelligence games

Under några år skrev jag frågor för MIG – Mobile Intelligence Games – frågespelet i form av små kortlekar. Ordförrådet har bland annat skrivit frågor på teman som Det goda livet, Explorer och On the Move.

Grundarna av MIG-spelen fick idén år 2000 på en gräsmatta i Oxford när de väntade på en båt för att ge sig ut på Themsen.

Ordförrådet i Umeå

Ja, det vete katten

Är det någon som minns det här programmet? Ja, det vete katten. Men programmet som hette just så sändes i SVT under två säsonger, 1997-98 med Anders Eldemann som programledare. Jag var en av två frågeskrivare och jag jobbade även som datoroperatör under själva inspelningarna. Det innebar bland annat att jag skulle trycka på A när någon av de tävlande gissade på A osv. Ett svårare uppdrag än man kanske kan tro.

Ordförrådet i Umeå

Jeopardy

”Det är jag som ger svaren och ni som ställer frågorna.”

Så sa Magnus Härenstam under många år när han presenterade frågeprogrammet Jeopardy. Mellan 1997-2002 jobbade jag med att skriva såväl frågor som svar och det är ett av de roligaste jobb jag har haft.

En gång var jag så inne i mitt frågeskrivande att när telefonen ringde svarade jag ”Vem är Ingmari?”

Ordförrådet i Umeå